Löpning - Lopp och tävlingar

Created by


2019-02-15 02:44

Vårtävlingarna 16km/32 km (2019)

NB! This competition is over. Please look for next years event if it exists.
Race date: 16/03/2019
Location: Sweden - Göteborg
Distance: Other
Training type: Running

External image


http://vartavlingarna.se/


Det kostar enbart 100 kronor, vid efteranmälan hela 50 kronor ytterligare.

Banan är Grusåttan i Skatås som löps medurs. Exakt varvlängd är 7777 meter. Underlaget är huvudsakligen grus, möjligen även snö eller is beroende på väderläget. Tidtagning sker med chipp.

Grusåttan är ett mycket brett och lättsprunget spår som till stora delar är flackt. Dock finns det 3 rejäla motlut per varv. Det är de två Svarttjärnsbackarna och den så kallade Intervallbacken upp från Stora Delsjön. Följaktligen finns det också 3 längre utförslöpor per varv.

Vårtävlingarna över 16 km eller 32 km, vilket innebär 2 eller 4 varv runt Grusåttan. 32 km springer dessutom en liten extra sväng före sina 4 varv, för att få till 32 km (ej kontrollmätt)

Vårtävlingarna är ett utmärkt sätt att kolla formen efter vinterns träning. En bra genomförd tävling 16 km här ger dig ett gott formbesked inför Göteborgsvarvet. Kuperingen har exempelvis likheter med Varvets. För dig som är anmäld till en mara i vår som Rotterdam, London eller framför allt Stockholm, med sina krävande backar, så är 32 km ett mycket bra genrep där kondition och mental uthållighet testas.

External image

Log in to add this competition to your calendar.

2 persons have the competition in their calendar:

Sign in to see names

Race reports and results

Show race result and stories.