A FunBeat user

To view this person's training diary and profile, you must sign in to FunBeat.

Studerar slutet och Body Control Journal, respektive trackers.

Intressant, diverse mätare registrerar bara min träning 1a januari, men inget senare.

Tiden har stannat.

Hela iden med Funbeat och alla andra liknande sajter kan ses som en jättelik "tracker" för träning.

Nu var Funbeat inte bara det, men det startade som det.

Som jag skrev igår var min första träningsdagbok anteckningar på en linjerad (!) sida i min filofax, förlåt planeringskalender.

FlyLady skriver om Bodyclutter också, och tycker att en Body Control Journal (bcj) är ett sätt att ta control. Skriv ner träningsrutiner, ha koll på läkarbesök, vikt och kost, vad som behövs. Samla i en pärm. 

Hennes första är promenera en kvart varje dag, sätt timern på 7:30 och gå iväg i valfri riktning tills det piper och vänd hemåt. Det kan låta patetiskt för diverse vältränade typer, men för överviktiga amerikanska kvinnor, främst, så är det ett enkelt och förhoppningsvis fungerande koncept. Ska man dessutom röja ur ett igenkluttrat hem så är det nog kroppsrörelse så det räcker.

En del går från den där kvarten till att gå en mara. Eller springa.

I min bullet journal kan jag också tänka BCJ, har jag träningsrutiner? Knäprogrammet? Katalistor? Senaste mammografin? Men just nu funderar jag på mina mål. Hur ska jag hålla en vettig skala? Form?

Jag känner att i nuläget vill jag ha säkerhetskopia på papper på allt.

Å andra sidan. Varför är det lättare att träna när man mäter träningen?

2020-01-09 08:46.


Comments to the blog posting


Ja, varför är det lättare (roligare?) att träna när man mäter träningen? Det är nog individuellt. För mig är det definitivt roligare, medan andra aldrig skulle drömma om att mäta och registrera sin träning.

Av olika anledningar pratade jag om personliga mål häromdagen, och tänkte då på när jag sprang milen under 50 minuter. Bortsett från att det var ungefär det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, så var det också så lätt att se när målet var uppfyllt - det var liksom bara att kolla i resultatlistan eller på min gps-klocka. Men andra mål i livet är ju inte alls lika mätbara.
12/01/2020Det där är en sak att fundera på. När fastnar vi i det mätbara?
Det står ofta att mål ska vara tydliga och lätta att mäta och bocka av ... Men en del kvaliteter är luddiga och väldigt svåra att mäta.
Göra en lista på mätbara mål som ska hjälpa mig att uppnå det omätbara?
13/01/2020