Ryan "Rykno" Provencher

OW SM i Mixed lagkapp och Masters SM

Riktig rolig helg i Göteborg. Älska att simma i Delsjön 

Lördag eftermiddag bjud på regn, vind och vågor.  Jag visste att det skulle inte vara den lättaste simning, men att det skulle påverka de som inte har tränat OW så mycket under sommar.

Simbana enl PM men på plats var de siste gul boj längst ut i samma linje  och pga vattenpolo var den gul boj upp till höger i bilden inte på plats utan vi simma direkt till växling område eller mål.

Distans på bana spela ingen roll när det är samma för alla, men det göra en storskillnad om man vill vet hur bra eller dålig man faktiskt simmade. jag kommer tillbaka till den punkt. 

SM i mixed lagkapp 4x1250m. Växjö SS lag var två masters och två flickor.  Hampus som kom 3:a på Vidösternsimmet veckan innan, mig, min dotter Lily (14) och hennes kompis Alice (15). Alice har enbart simmat 925m OW tävling i juni och tränat kanske 3-4 gånger ute.  Men vi gjorde ett bra lopp. Jag och många andra hoppas det bli lagkapp igen nästa år.  Jag skulle gärna ser även lagkapp gren delas upp i SM, JSM, USM och Masters.

Dagen efter var det SM/JSM, USM och Masters-SM.  Masters skulle simma två varv för 2500m. Veckan innan simmade jag mot Anna-Karin i Stenungsundssimmet, eller kanske bättre att säg jag simmade efter henne.  iaf på den 3000m bana simmade hon på 38:34 och på denna 2500m 37:18.  Jag jag antag att hon kämpade lika hårt på både lopp, så jag kan vara nöjd med min simning då jag simmade Stenungsundssimmet på 43:44 och SM på 38:57.   Jag lyckades att minska från nästan fem minuter efter till bara 1:39 efter.   Peter Ahlström som kom tvåa i Stenungsundssimmet var 31 sekunder förra mig då men 1:14 bakom mig på SM.  Det är kanske en tecken jag var inte riktig återhämtat efter mina två lopp på Vidösternsimmet dagen innan.

Vill du vet mer om läs på min blogg SwimRykno hur själva simning gick.

2019-08-20 07:57.


Comments to the blog posting


Stort grattis ! Jag är inte förvånad. OW handlar väldigt mycket om erfarenhet har jag upptäckt.
20/08/2019