Anna Karin D

Frihetsjakt

Semester.

Sommarsemestern, den lite längre på fyra veckor är det jag väntar på, i princip hela året. Längtar till, ser fram emot, har som livboj, morot och liv- och lustuppehållande behandling. Helger räcker inte för att känna Friheten. Helger är två dagar korta och söndagsångesten börjar smyga sig på redan lördag morgon. Helger är fulla av rutiner och vila-upp-dig-till-måndag-krav. Julledigheten är inte heller samma längta-till.sak, då är ju Mörkret närvarande och ingenting är speciellt lustfyllt. 

Skulle vara julpusslet möjligen och vetskapen om att Ljuset börjar återvända. 

Sommarledigheten är det Stora. Det är ljust. Det finns möjligheter, Jag är inte trött. Jag vill ha frihet, jag vill strunta i rutiner, jag vill känna att jag kan göra allt jag gillar, vara lite galen, bryta mot...tja....jag vill att allt ska hända fast liksom i full frihet. Uppleva! Jag vill simma i stenbrott i morgondimma, bada i solnedgången, springa till Ystad, cykla till....eh...Eslöv. Fika när som helst, strunta i tvättidsbokning och strunta i storinköp på fredag kl 17. 

Jag vill kunna känna doften av en ros.

Låter kanske helskumt och det är svårt att beskriva känslan jag har. Jag måste bryta mot alla måsten. Jag är frihetsberoende. Oberoendeberoende....

Tyvärr är det så att tiden går för fort. Nu har det gått en vecka och inte har jag varit speciellt wild and crazy och inte har jag lyckats fånga den där högt åtråvärda frihetskänslan. Inte upplevt.  Det gör mig stressad! 

Det är ju inte så smart med den här jakten. Jag har svårt att bara vara och vara i nuet och fånga dagen och vara mindful och allt det där. Jag jagar frihet. Jag letar Känslan. Det är ingen frihet att hålla på sådär, det är panik. Snart är det slut! Tänk om jag inte hinner fånga den rätta känslan innan mina dagar har runnit ut...

....och jag ska in med huvudet i snaran igen, fotbojan på. Mörkret tar över, rutinerna, måstena och alla måndagar. Stäng alla dörrar, lås alla lås. Överlev.

Hur GÖR man egentligen? Jag vill ju känna mig fri och obunden jämt egentligen, det är då jag lever.  Hur, var, när?

Men egentligen vet jag själv svaret på den där frågan. Frihetskänslan kan inte springas efter för att fångas, den finns att hitta inombords. Tvångströjor och bojor är något jag själv klär mig i och utrustar mig med. Semester eller ej.

2019-07-20 06:22.


Comments to the blog posting


Många djupa tankar på morgonkvisten! Det är ett hårt arbeta att kunna släppa på alla måsten man tror man har. Ta dagen som den kommer säger en del men då händer inget, att ha en mycket preliminär plan tycker jag är bättre sedan får väder och sinnesstämning bestämma detaljerna! Njuter av 3 veckors semester med några löprundor då och då! Tankar från semesterslö Majvi!
20/07/2019Relaterar.
20/07/2019Majvi...Att kunna slöa är en stor tillgång!
Ingmari....jo....På semestern är jag i allafall av med en av tvångströjorna!
20/07/2019Känner igen mig mittiprick.
21/07/2019Kjell....Vi är nog många som jagar...
21/07/2019rosen är en Ilse kroon superior!?
28/07/2019