Lena Johansson

Halvårssummering 509,95 km löpning!

Började året med behandling och rehab av två partiella rutpurer i vadmuskeln och posterior tibialis. Vecka 7 sprang jag mina första 5 min på 10 veckors löpvila efter skada i början på december.

Denna vecka står mätningen på drygt 50 sprungna mil. Tror jag hinner ifatt så jag klarar 100 mil i år.

Under våren har jag genomfört mitt första Göteborgsvarv och senare i maj klarat maraton/ultradistans på backyardlopp i Örebro. (ÖBU)

Varvet var en milstolpe och helt underbart rolig upplevelse i mitt liv! En förlösande upplevelse som gav skjuts och luft under vingarna mot nya mål. Upptäckte att jag verkligen gillar att springa med mycket publik! 

På ÖBU tio dagar senare så hade jag som mål att springa 7 varv = 46.9 km, och därmed klara maraton och ultradistansen. Det gjorde jag trots att jag under varv sex fick en kemiskt betingad panikattack i form av hyperventilering. Blev lite skakig men beslöt att ta mitt sista varv i lugnare takt. Det gick utmärkt bra och kroppen kändes bra i övrigt med tanke på att skadan var inne i 30% av fas 2 i läkningen!

Efter en kort vila började jag öva mer på att sänka mitt miltempo med hjälp av löpcoachning och även jobba med lågpulsträning som motvikt till de nu tuffare tempopassen. Avslutade den perioden förra veckan med långpass på 22+14= 36 km löpning, varav första delen i sällskap med klubbkamrater och sista delen på egen hand. Det var tungt för jag fick i mig för lite energi och sträckan var backig och jobbig. Kom fram iaf och har nu en liten träningssemester med bara korta rundor denna vecka. 

Nästa vecka kör jag igång igen med siktet på Säfsen sommarbackyard 3/8 och sen kanske min första helmaralopp i Helsingborg 31/8. Ser fram emot långpass i lågpulsptemo i veckan samt löpcoachning nästa helg!  

Ha en fortsatt fin sommar! :D 

2019-07-13 09:25.


Comments to the blog posting


Kul läsning! Vem har du som löpcoach?
13/07/2019Tack Anna! Hanna Fridhamre heter hon. Från Health and Performance i Nora.
14/07/2019Ok, Almsan känner jag väl till, var ju där på cykelläger förra året. Mkt fint ordnat, blir ju sugen på att bo i Nora bara för att få träna med det gänget. Hanna F känner jag till pyttelite, bara genom hennes blogg egentligen. Visste inte att hon tog klienter.
14/07/2019Ja det verkar vara ett proffsigt gäng! :D
Var på väg dit för några år sedan på någon föreläsning om lågpulsträning.
Blev inte så men glad att jag nu fått kontakt och det är bra med hjälp och tips med upplägg och sånt som jag alltid fixar själv ganska bra, men skönt att bolla med någon. :)
15/07/2019