Marie-Louise Karlander

På väg mot Jönköping 70.3

Äntligen dags att få njuta på riktigt av alla nedlagda träningstimmar. Nu är jag på. Äg mot säsongens B- tävling. Kalmar IM är A-tävling och Arizona är en bonus. Jag startade resan igår onsdag 3 juli vid 14- tiden. Innan hade jag ätit en rejäl lunch på Nordanågården med mamma som fyllde år. Magen mätt kunde inte träna direkt. Jag stannade vid Holmsjön utanför Umeå, bestämde mig för att köra dagens träningspass på TS Järnets supersprintbana. 40 min cykel och 15 min löpning. Efter jag tränat klart började också några Järnare samlas för sin träningstävling. Bytte några ord med dem, innan jag åt lite medhavda smörgåsar och pannkakor. (Kolhydratladdar ;) ) Sedan fortsatte jag färden söderut. Blev verkligen pigg av träningen, kunde köra länge. Hade bestämt mig för att avrunda vid 22- tiden. Fin kväll, det blev en vildcamp i tält. Har börjat ha tält, sovsäck, liggunderlag i bilen, då jag kör själv. Då har man en nödlösning om man i te orkar köra längre. En Ironman tävling är egentligen alldeles för dyr, försöker spara in pengar någonstans.  Sov ovanligt bra i alla fall. 

En annan följd av priset på Ironman är att man vill inte komma oförberedd, varken träning, utrustning  eller anlända trött efter resande. Många klagar på att man måste vara där två dagar i förväg. En orsak är att man ska få bästa möjliga förutsättningar för sin prestation på loppet. En annan är förstås komersiell, staden, eventet vill behöver tjäna pengar på oss.

Idag har jag vilodag från träning, kört från Söderhamn till Motala. Det var rätt jobbigt,  blåsigt och regnskurar. Var orolig för cyklarna på taket. 

Mitt ärende i Motala var att besöka LEWA sport, en affär för oss triathleter.  Har köpt min linjecykel där för flera år sedan. Lena sponsrade min dotter förr, har själv VM silver i 70.3. Hennes man hjälpte mig med problemet med min vevarm. Skönt få det fixat. Sedan var det en sak jag skämdes för att jag inte fixat tidigare, en ny våtdräkt. Frågade om Lena hade någon att sälja. Det är tydligen Vansbrosimmet så hon sålde fyra dräkter medan jag var där. Jag köpte inte värsting men näst värsting, mycket för att den gav friare rörlighet för ärmar och att den öppnade upp för bröstkorgen. Jag brukar känna mig rätt instängd i våtdräkt, inte nog med plats för lungor, axlar. Lena propsade på att jag skulle provsimma den så det var bara lyda, ut i regnet hopp i sjön. Passande att ha en sjö bredvid affären. Köpte nya simglasögon också. Efter det var jag vrålhungrig och trött. Åkte upp på Ica, (min dotter Julia gick tri gymnasium här, så hittar bra i Motala, jobbade t o m hos Lena ibland) handlade lite mat , men salladsbuffé såg tråkig ut så det blev en halv pizza och pizzasallad. Kunde åkt ner till stan men orkade inte. Nu vräkte regnet ner. Medan jag åt min pizza i bilen, googlade jag boende i Motala. Hamnade på Mallboden vandrarhem, vid kanalen, jättemysigt gammaldags, eget kök, tre bäddar, tv, gemensam toa o dusch för 700kr. 

Trevlig personal. Motala är litet alla känner alla. En efterlängtad dusch, en kopp kaffe. La igen ögonen en kvart, och nu blogg i funbeat. 

Mitt mål med Jönköping - personligt rekord. Det blir inte så svårt, var skadad 2016 då jag körde detta lopp sist, förvisso inte samma löpbana. Simningen -siktar mot 35 min, gissar 37, beror lite var de klipper tiden. Jag kommer kolla då jag kliver upp ur vattnet, förmodligen inte officiella tiden. Lång löpning till T1. Snabba växlingar nästan i stil med olympisk, svårt när det är påsar. Cyklingen under 3 timmar, var precis över tre timmar sist. Har varit under tre Tim i Reugen. Löpningen vågar jag inte gissa tid men har förhoppningar att springa starkt men förmodligen inte så fort. Det skulle vara grymt fixa under 2 timmar, tror jag är kapabel för det i år, fastän det är triathlon. Totaltid under 6 timmar är målet. Topp 10 placering vore kul. Ser oerhört mycket fram emot att tävla. Nu är det inte bara finisher utan nu ska det tävlas.

2019-07-04 20:34.


Comments to the blog posting


Åh vad kul att du kommer till Jönköping o tävlar.👍😀 Jag ska heja så mycket som möjligt på dig! Ingen tävling för mig utan vi är enbart arrangörer i år. Mattias är teamleader för brandingen och har slitit hela veckan för att ni ska få en fin upplevelse
06/07/2019Ni gör det bra i Jönköping. Fantastiskt fint arrangemang.
06/07/2019