A FunBeat user

To view this person's training diary and profile, you must sign in to FunBeat.

Komma sist-skräcken har vaknat till liv. Igen.

Tiveden trail 23,8k närmar sig med stormsteg och det gör komma sist-skräcken också. Trots att jag tränar troget och fint, kanske inte de snabbaste intervallerna men ändock existerande, så är formen inte riktigt den förväntade. I morgon kör jag sista långpasset i liknande terräng och jag hoppas få ett kvitto på att jag faktiskt inte är Sveriges långsammaste löpare. Man kan ju tycka att jag borde vara nöjd med den fantastiska träningsglädje som jag känner år ut och år in, men trots det spökar tävlingsnerverna. Jag är mer nervös för Tiveden trail än för Ultravasan45 senare i sommar. Tiveden är ett mindre lopp (no shit) och bara en handfull deltagare i långa damklassen. Det bäddar för att jag aspirerar på bottenplaceringarna i resultatlistan. Med risk för att låta lite bitter, vilket jag inte är - däremot är jag konfunderad - men jag har så många kompisar som tränar mkt mindre än vad jag gör, men som ändå är mycket mycket snabbare. Jag har inte gjort under 50 på milen sen jag var 23. Sen har jag kompisar som bara "oj då, jag sprang visst in på 46 men det var ju helt okej". Varför får inte jag resultat? Jag är ju stark, allround, och hygglig på cykel. Men som löpare är jag total pannkaka (med mina mått mätt). En orsak, som jag i och för sig inte riktigt tror på, kan vara dåliga järn- och blodvärden. Jag har en remiss på vårdcentralen, så i morgon borde jag ta mig i kragen och gå på drop in-mottagningen. Gör det gör det! En annan, mycket jobbigare orsak, kan vara att jag väger några kg för mycket. Det skulle inte skada att droppa 5 kg. Men jag är sämst på att gå ner i vikt, det är tråkigt och pissigt och... bara usch liksom. Samtidgt, när jag har sprungit halva sträckan på ultravasan önskar jag nog att jag var 5 kg lättare. Men vad ska jag dra ner på? Vinet? Nej nej är jag galen?! Chokladen? WTF, ska jag ta livet av mig? Choklad är livsnödvändigt. Bullfika på stranden? Mjaaa... det är ju ändå inte strandväder just nu. Tills vidare vårdar jag min komma sist-skräck varsamt och återkommer med race report om ca en vecka. Håll tummarna för mig!

2019-07-04 17:34.


Comments to the blog posting


Håller tummarna! Har hört att det är en jättetuff bana den långa sträckan så oavsett placering är det en bedrift att deltaga och genomföra loppet tycker jag! Lycka till!! :)
05/07/2019Anna, om du vill kan du få jämföra din löparform med min. Jag springer mina rundor i 6:30-tempo, så du är i mina ögon tokstark! Tiveden kommer gå toppen!
05/07/2019Lena - jag sprang ju banan förra året också, fast då bara ett varv (deltog i 8k-klassen) och JA den är riktigt tuff. 80 höjdmeter/varv och teknisk stig.
05/07/2019Tack för pepp Alfred, ska bli skönt när tävlingen är över :)
05/07/2019