A FunBeat user

To view this person's training diary and profile, you must sign in to FunBeat.

Graderingsrapport

Efter lite lagom stressande så kom jag och Lillan iväg till helgens gradering. 

Fylla i papper och se till att betalningarna var inne och så dagens stora händelse:

Dan-graderingen, tre stycken flickor som skulle göra det stora provet.

Alla tre har varit med som instruktörer när jag tränat bägge terminerna.

Den här graderingen innehöll alla delar. 

Kihon och kihon kata, kator och tillämpningar och sedan fick de köra mot två särskilt ditresta killar, snabba som vesslor. På slutet mot bägge killarna på en gång.

45 minuter ungefär.

Skriftligt prov och så byta om för den tunga delen, och ja första delen var jobbig!  Men nu skulle de springa också i värmen, drygt tre mil.

Under tiden så så var det barnens tur, uppvärmda,  så fick de visa upp vad de kunde i grupper. Barngrupperna tar tid, de testas fyra åt gången och de gör kihon, kata och fys, medan det överläggs.

De lägsta mon-graderna är det åtminstone tjugo barn, så det blir många grupper.

Vi "vuxna" tassar runt under tiden och håller ögonen på när våra barn, om vi har några, ska visa sitt program, när det kan vara dags att vara ombytt och värma upp och repetera, för min del när Sonen (som graderar som vuxen) kommer, och när barngraderingarna är klara, fylla på med vatten och energi i lagom mängd, toalettbesök osv.

Vi hinner bli ganska varma allteftersom solen flyttar sig högre och börjar ligga på mot fönstren, och vi har kört igenom allt det som ingår i våra graderingsprogram. Rena giar känns lite svettiga. Jag minns hur jag brukade ha med en gi för uppvärmningen och en torr behå och gi att gradera i en gång i tiden. Eller iaf byt behån, och jackan.

Lillans tur bland de första på hennes grad, och hon klarar det utmärkt. Återgår till vårt repeterande i entrehallen. Svårt att komma ihåg ordningen på kihon, och på kihon kata, och det där med att räta på armen för kame ...

Sedan är alla barn klara och det är vuxna ... Först vuxna vitbältare, tre stycken, en av dem Sonen! Han klarar det riktigt bra! Ingen kumite, kihon kata? 

Sedan är det jag och A. Kihon. Jag kommer ihåg att räta på armen, tror jag, men sist är det yokogieri keage fram och tillbaka och sedan yokogieri kekomi fram och tillbaka, fyra ggr med vardera benet. Både jag och A har problem med vänster ben, eller rättare sagt höft, jag har märkt att sista månaderna så _känns_ den. Det gäller att göra sparkarna lågt, men snyggt och kraftfullt. Jag har kunnat göra ganska bra yokogieri, men från en annan position och  ja annorlunda, så de här gör mig lite nervös.

Kata. Heian Shodan Ura och Heian Nidan och vi håller takt med varandra. Får göra en omstart för att det blir fel i starten på "Ura", men det känns ganska OK. 

Klara och godkända, våra dåliga höfter noterade ...

Fyra i nästa grupp som ska gradera till 6e, grönt bälte, och två i nästa igen, men allt går väldigt mycket fortare än barngrupperna.

Köper bälten på plats, nytt åt Lillan och mig, Sonen får mitt, häller i oss saft och hugger bullar, korven är slut. Lite som ska plockas undan, och underbart att få duscha!

Grillkorv med brännboll senare och klubben har tre nya dan-graderade!

2019-06-17 06:42.


Comments to the blog posting


Familjen uppgraderad! Grattis & bra jobbat!!!
18/06/2019Tack! Ja alla utom stackars Maken som håller sig till gummiband ...
19/06/2019