Anna Karin D

Födelsedagsutmaning

Någon kanske har lagt märke till att jag ibland nämnt att jag med äckligt snabba stormsteg närmar mig en jämn födelsedag då jag fyller en ofantlig mängd år. Ett antal, en siffra, en ålder jag har stora problem att identifiera mig med. Men, jag kan ju liksom inte bara fly från fakta. Jag måste ompröva innebörden av siffran, eller så får jag ompröva min syn på mig själv.

Nu är det inte dessa problem jag ska älta utan något helt annat: jag har då och då läst om löparkollegor runt om i landet som gör något löpmässigt extra när de fyller jämnt (eller, för den delen även ojämnt. När de fyller år helt enkelt). Som en kul grej, som ett minne, som en present till sig själv, som ett befästande av löpidentiteten. Eller för att springa ifrån åldersnojan? Det kan vara att springa 4 mil på 40-årsdagen. Eller ett marathon det år man fyller 42.  Klara milen på 50 minuter innan 50-årsdagen. Såna saker. 

Jag skulle vilja göra något sådant! Något i löpväg relaterat till siffran. Något som är en rejäl utmaning, men genomförbart. Lite tokigt. Lite galet. Lite kul. Jag är taggad för det, det vore riktigt roligt.

Nu behöver jag lite tips, hjälp, och fantasi - VAD? Jag fyller sextio (NEJ! Shit! Jag kan inte ens se Den Där Siffran i skrift utan en lätt ångest) en trist måndag i mörka trista december, en dag när det aldrig blir ljust och regn och blåst maler ner varje känsla av lust. Det är en dålig dag för stordåd. Det är en dag för täcke över huvudet snarast. 

Men kanske kan jag tillåta mig att genomföra åldersgrejen innan själva födelsedagen, på en bättre dag.

Att springa sex mil känns ogenomförbart! Det är FÖR galet långt. 60 meter? Nja, varför? Springa milen under 60 min? Men det gör jag ju nu utan större bekymmer. Springa 60 dagar i rad? Genomförbart, men är det kul? Nej det är tråkigt. Jättertråkigt. Präktigt.

60 intervaller a 60 meter? 6 intervaller? Av lämplig längd.

Har någon någon idé?  

2019-06-06 07:14.


Comments to the blog posting


Arrangera ett lopp!
Kalla det "Åldersnojan"...
Eller spring 60 lopp på ett år! Blir lite stressigt men kan gå.
Samla några vänner och spring en mil på födelsedagen.

Jag fyller själv år i mitten av oktober, och jag sprang Hässelbyloppet som del av mitt firande, både vid 50 och 60.
06/06/2019Jag tänker som du, att ha uppnått en ålder som är värd att fira är fantastiskt och inte alla förunnat. Jag sprang ju mitt första marathon som en 40-års-present till mig själv. Nästa år, när jag fyller 50, blir det nog ett Back Yard Ultra. :)

Du skulle kunna springa ultraintervaller; 6 x 1 mil med start var tredje timme från kl 06 på din födelsedag eller när helst det passar under året. Så får dina nära kära välkomna dig hem kl 22 med bubbel! <3
06/06/2019Spring Göteborgs Marathon i oktober 60 minuter långsammare än rekordloppet
Jag har precis passerat siffrorna och de var siffror, inget annat. Det är bara att springa vidare,.. :-)
06/06/2019Tack! Vilka inspirerande förslag! Nu fick jag något att fundera över...
Till Rolf: Grattis till din nya siffra! Och tack för dina höga tankar om min kapacitet.... 60 min långsammare än mitt mararekord är nog en omöjlig utmaning! Men ändå - en utmaning! 😀
07/06/2019Ha ha, du har för bra mararekord för Rolfs utmaning :-) /En som snart fyller 65...
07/06/2019Så kan vi ju se det, Leif! Eller: jag är inget vidare snabb alls nu...
Ok Leif! Hur lyder din sextiofemårsutmaning?
;-)
07/06/2019Något som 60år, 60 dagar, men inte 60pass, dock typ upskatta alla pass du får in de första 60 dagarna som 60 år, som fisk och kry 60 åring. Hade jag tänkt mer än 14s kanske jag funnit temat :)
09/06/2019