Dania Salem

Mitt mål.

Mitt mål är att springa 2 km under 8 minuter. Just nu springer jag 1 km under ungefär 5 minuter, men under de kommande dagarna/veckorna ska jag försöka nå mitt mål. Det innebär att jag ungefär behöver springa 1 km på 4 minuter, jag tror att det är ett rimligt mål eftersom det kommer förbättra min kondition för att kondition är det jag tränar minst. 

För att uppnå mitt mål så måste jag börja enkelt och jobba från där. Jag tänker att jag ska försöka nå mitt mål och träna ungefär 4 gånger i veckan. Jag kommer att variera träningen mellan låg, mellan och högintensiv träning eftersom man måste börja enkelt. Ifall man bara gör högintensiv träning så lägger det en stor belastning på kroppen och det kommer inte hjälpa så värst mycket, ifall jag lägger upp träningen så kommer det visa resultat på min kondition eftersom det ger mig möjligheten att återhämta mig efter passet. Jag tänker att jag kan göra distanslöpning men också intervaller. Intervaller kommer jag att utföra på de högintensiva passen. Jag tänker att jag måste lägga upp träningen/passet och har därför bestämt mig för att utföra intervallerna i under 15 sekunder och sedan vila i 25 sekunder, jag kommer utföra det under 10 minuter. I min låg/mellanintensiva träning så ska jag utföra distanslöpning då jag springer 2 km under 8 minuter och försöker nå mitt mål.

Jag kommer att utföra detta under de kommande 2 veckorna och vila under 3 dagar och utföra min konditionsträning under 4 dagar. 

2019-04-11 20:16.


Comments to the blog posting


Bra med ett specifikt och konkret mål. Spännande mål att få följa och se om du uppnår det.

Det jag gärna ser att du utvecklar i din text är:

- Hur ser du på dina möjligheter att uppnå ditt mål ?(lätt eller svårt utifrån din fysiska status?Motivera)

- Motivera även VARFÖR du tänkt träna på en specifik intensitetsnivå ? Exempelvis varför har du valt att träna högintensivt, medelintensivt och lågintensivt? Vilka effekter kan du förvänta dig av dessa olika intensitetsnivåer?

På vilket sätt kan du använda dig träningszonerna vid din träningsplanering? varför är det viktigt att ha koll på det?

Fortsätt att stärka dina tankar med sakliga argument (fakta) där du använder fakta och passande ord och
begrepp när du motiverar/beskriver din valda träning.

Lycka till!
16/04/2019Under några veckor har vi jobbat med att uppfylla ett specifikt mål som vi har fått planera själv och jag är väldigt nöjd över mina resultat!
Mitt mål var att springa 2 km under 8 minuter och jag uppnådde mitt mål ungefär 1 och en halv vecka i min träning. Det kändes inte lika jobbigt som det gjorde första gången och jag är väldigt glad över att jag uppfyllde mitt mål. Träningsproccessen gick sådär, i början gick det segt och jag hade inte lika mycket tid som jag trodde så jag blev tvungen att flytta om mitt schema under ett antal veckor men sedan gick jag tillbaka till min originala ide.

Jag började med lågintensiva övningar och i slutet så gjorde jag högintensiva, precis som jag planerade. Jag började med lågintensiv träning. Lågintensiv träning är för förbättrad allmänhälsa och snabbare återhämtning. Jag började med det eftersom jag ville återhämta mig snabbt i början så jag skulle kunna orka mer när jag tränar i högre intensivare träning. I mitten av min träning så började jag med den medelintensiva träningen som är när man ungefär tränar 70% - 85% av maxpulsen, där jag gjorde snabbdistans och jag tycker att det gick helt okej! I slutet av träningen, som var när jag uppnådde mitt mål, gjorde jag högintensiv träning. Högintensiv träning är en mer tidseffektiv träning, ger ökad kondition, förbättrar kroppens syreupptag mm. Jag kände stora effekter efter min träning och eftersom jag gjorde högintensiv träning under ett par dagar så klarade jag mitt mål eftersom min kondition förbättrades under veckorna.

Min fysiska status var inte så bra i början men jag är stolt över att jag var motiverad och klarade av det även ifall det var svårt. Jag brukar inte träna mycket så det här var nytt för mig men jag är stolt över mig själv eftersom jag klarade mitt mål under en sån kort tid även när jag inte alls brukar motivera mig själv till att gå ut och träna/springa på vardagarna. Jagt tycker att den här uppgiften motiverade inte bara mig, men andra i min klass också att gå ut och inte bara titta på en skärm hela dagen, därför var den bra och väldigt roligt att göra!

Mina träningszoner var att jobba med träningen under 2 veckor och vila i 3 dagar, sedan träna i 4. Jag tyckte att den passade bra in på mig eftersom jag inte brukar träna mycket och det gav mig 6 dagar av vila och fritid. Jag tycker det är bra att hålla kol på sin träningszon eftersom då kan man se hur mycket man har utvecklats och när man ska träna eller inte eftersom man kan glömma bort också.
13/05/2019


Archive