A FunBeat user

To view this person's training diary and profile, you must sign in to FunBeat.

Spik i foten

Skjuta sig i foten ...

Jag har haft ett lite obestämt obehag i högra mellanfoten. Nästan ont, eller ont ibland, när jag belastar foten på vissa sätt.

Det har känts som om det avtar och i söndags så tänkte jag att jag skulle testa att försöka börja samla kilometer igen. Bara en kort sväng, lugnt och försiktigt. På med träningskläder och icebugs, för att parera kvardröjande isfläckar som kunde gömma sig i mörkret.

Så fort jag kommit nerför trappan, bron, så trampar jag fel på någon av stenplattorna (de behöver läggas om när jorden satt sig efter ett grävarbete) och det hugger till i mellanfoten. Jag vickar med foten och går lite, springer lite, och tänker att det kanske ger sig, och försöker springa. Efter några hundra meter ger jag upp, jag kan inte springa med ett vettigt löpsteg, jag spänner mig och krånglar, för att det inte ska göra ont när jag sätter i och skjuter ifrån med högerfoten.

Jag linkar hemåt och Maken säger ipren och vila foten. Nånting skada på ligamenten i mellanfoten. Strakleder?

Linkar omkring ett par dagar, konstaterar att yoga fungerar, oftast, krigarställning ii tror jag, med höger fot bak bör jag nog undvika, alltså troligen också att göra kihon på shotokanvis, med en massa senkutsudachi fram och tillbaka ...  Men hundar och kobror upp och ner, och sittande och liggande är inte något problem.

Fast igår så snavade jag med högerfoten på katten. Försökte undvika att trampa på honom och all tyngd på vad det nu är som gör ont och det kändes som en spik eller en kniv i foten, och sedan molade den hela tiden och nu är det ännu värre ... Ibuprofen och paracetamol tre ggr om dan ...

Aj.

2019-02-28 20:36.


Comments to the blog posting


Jag hoppas att det snart blir bättre...
01/03/2019Benmärgsödem - stressfraktur? Googla marschfraktur. Du vill helst inte få det, men det diagnosticeras bäst med MR. Jag hade också lite diffust ont, tills det gick av helt och blev en fullbordad stressfraktur. Innan dess var det bara benmärgsödem.


Håller tummarna att det är något helt annat! <3

06/03/2019Tack! Utmattningsfraktur var faktiskt det jag tänkte på först tills Maken pratade om strakleder. Knepiga är ju att jag vare sig gått eller sprungit så mycket sista halvåret, eller om det är karaten som gett ovana belastningar då ...
07/03/2019Karate barfota? Om du ökat den belastningen så kan även den vara lurig!
Jag tycker att du ska gå till doktorn om det inte blir bättre snart!
Kram,
Jenny

08/03/2019Karate är barfota, och som vi körde när jag tränade i urtiden började nästan varje pass med fotgympa, det hinns tyvärr inte med här. Det är mycket fokus på stark djup ställning och balans, så jag har funderat på hur det inverkat. Foten gör ont så jag är inne på att ringa vårdcentralen på måndag.
09/03/2019Håller tummarna för dig!
10/03/2019Tack!
10/03/2019