Anna Karin D

Rapport från en timma vårdcentral

Doktor Simon är ung och noggrann och skrattade inte åt mina uppenbara hypokondriska tendenser. I varje fall inte så att jag såg det.

Han tog min oro på allvar även om han tyckte att några av diagnoserna på min lista över tänkbara orsaker till min rygg/sida/buksmärta kanske var lite väl magstarka (!!). Jag känner ju mig faktiskt inte så sjuk. 

Ett helt koppel undersökningar och prover är i alla fall gjorda och tagna, magen klämd på. 

Hittills kan jag i allafall vara säker på att jag inte har genomgått en hjärtinfakt eller lider av annan hjärtåkomma (EKG), har ett helt normal blodtryck åt det låga hållet, att bukaorta verkar ok, inget aneurysm.

Dessutom kommenterade han mina bukmuskler - som inte syns alls under fluffet men gjorde buken svårklämd. Det kändes fint. Och gjorde inte ont.

Ok. Hjärtinfarkt och aortaaneurysm avfärdade. Jag hoppas på att mina misstankar om pancreatit, njursten, gallvägsobstruktion, leversjukdom, sigmoidit, andra -iter, kotkompression och diverse cancrar också kan avfärdas så småningom. Vi får se vad alla blodprover eventuellt visar.

Han tänkte det kunde vara typ nåt åt magkatarr/magsårshållet.

Tja, kanske. Jag tänker från nu försöka ignorera min vänstra sida. Fokus på höger!

2019-02-20 17:58.


Comments to the blog posting


Bra att du kollade upp det (även om din lista kanske var lite väl omfattande? ;)) Nu tänker vi oss att det bara helt enkelt går över.
20/02/2019Doktor Simon verkar bra.
20/02/2019Rekommenderar doktor Simon! Ja, nu kör vi på att det går över bara. Är ingenting, försvinner i intet. Och så har jag fått en grundlig koll av allt på köpet. Men.....jag ropar inte hej än.
20/02/2019Håller med Caroline.
21/02/2019Ta hand om dig! Bra att du gick till vårdcentralen och fick Simon
”Simon says...”
hoppas på bra och snabba provsvar✊
22/02/2019
Jag arbetar själv på Vc och gläds åt att du fick ett bra besök. :-)
Håller tummarna för dig.
25/02/2019