A FunBeat user

To view this person's training diary and profile, you must sign in to FunBeat.

#0 - Ground Zero

Så var ännu ett år till ända och vikten har nått oanade höjder, på tok för nära the big nine-oh. Dags att börja om - igen.. Om knappt ett år fyller jag 40 och skulle så gärna vilja vara i form till dess. Lyckas jag inte den här gången kan jag lika gärna lägga ner. Något måste dock ändras för trenden jag ser är inte hållbar..

Det enda som verkat fungera tidigare är total nolltolerans mot godis och skräpmat, så vi försöker med det igen. Efter planerat undantag den 2:e januari så kör vi!!!

Det svåraste tror jag till en början kommer vara hungern. Magsäcken är uttänjd och har blivit van vid att äta konstant. Vanan att konstant äta kommer i sig bli svår att bryta. Att sitta och mumsa på nåt gott framför tv-n. Därefter kommer det blir svårare med alla tillfällen som erbjuder frestelser. Trevliga middagar, frukostarna på jobbresorna, fika på jobbet.

Den här gången ska jag klara det. God damn it!!

2019-01-01 11:57.


Comments to the blog posting


Lycka till, själv måste jag unna mig en ätardag/vecka, annars faller min kostkontroll :)
02/01/2019Tack!! Lycka till själv! 😊
04/01/2019Lycka till! Jag är absolut ingen kostexpert, men vad som funkar för mig är att äta mig mätt på mat. Bra mat, som mättar. Då försvinner mycket av mitt småätande mellan måltiderna. Och totala kaloriintaget minskar väsentligt. Kör hårt!
05/01/2019Min egen erfarenhet är, att när man kommer igång med regelbunden träning så blir man mera sugen på bra mat, och mindre på godis och annat.

Till mina elever (med övervikt) brukade jag säga:
Du kan springa dig frisk
Du kan lyfta dig stark
Men du måste äta dig smal.

När jag började med träning för ca femton år sedan gick jag på öppet hus på ett gym. En av de besökande smågrabbarna var tydligt imponerad av de muskulösa unga männen. Han frågade en av dem:
- Hur ska man träna för att bli så stark som du?
Svaret blev:
- Först måste du lära dig äta. Kan du inte äta så är det ingen mening med att du tränar!
15/01/2019