Lena Johansson

Årets första (och sista?) lopp!

Efter ett år med planer på lopp såväl som halvmaradebut grusades då jag i början av året fick fortsatt besvär med krånglande knä från sista månaderna i 2016. 

Strök mig på Startmilen och tog nya tag med rehab och uppbyggnad under våren.Det gick ypperligt och jag fick nytt PB på milen i juli.

Ungefär vid den tiden hade jag börjat få tjorv i en vad. Drog ner på backträning och snabbintervaller, och tyckte väl att det inte var så farligt så jag fortsatte springa, och kom för fjärde året i rad till den kritiska distansen 15 km i på långpass i mitt tänkta halvmaratempo, i slutet på augusti.

Dessvärre gick det inte att fortsätta längre utan jag fick smärta sista milrundan jag tog. Började behandling och höll tummarna för att jag skulle hinna komma igen till Åstadsloppets halvmara som jag tänkte springa.

Det gick inte utan segade ut på tiden. Hoppade över halvmaran och tog sikte på Kilsbergsleden. En vecka innan blev jag tillfrågad om jag ville hänga med en kompis på 10.4 km-rundan och anmälde sista dagen!

Så fick jag revansch för året och även om jag sprang jättelångsamt så kändes det jättebra i benen och nu siktar jag på en lång uppbyggnad under vintern. Får se det positiva i kylan och det som hindrar lite för alltför snabb progression utan jag bidar tiden och ser till att få kontinuitet och halvlånga pass när det blir vinter och kallt. Är ju några månader så det kanske är tricket för mig att bygga upp en längre period för att förbli skadefri.

I vår startar jag med Startmilen och sen får vi se. Jag undviker att anmäla för långt innan, utan tar lopp för lopp och såklart siktar jag på att springa halvmara nästa år!

2017-11-05 09:51.


Comments to the blog posting


Grattis till loppet!
06/11/2017Tack så mycket Anna! :D
06/11/2017Grattis grattis Bra jobbat
07/11/2017Tack Per.arne!! :D
07/11/2017Härligt Lena! Vet precis hur det där känns. Har själv bara gjort ett lopp i år - att jämföra med 5-6 lopp/år annars - för jag har helt enkelt inte haft lust. Lusten tappade jag i våras efter bronkit, lunginflammation och många veckor utan träning. Men så lyckligt jag var under mitt enda lopp för året!
24/11/2017Tack Sylvia!
Ja man får kämpa på och göra det som går när det går sas! :D
25/11/2017