Anna Karin D

Det blev ju inte så bra det här.....

"Vi är ett ungt gäng här. Ett ungt och framåt gäng, vi trivs med varandra! Vi är väl sammansvetsade. Det gör att våra kunder trivs, det är vår policy. Och vi ser det som mycket viktigt att passa in i gruppen om man ska jobba här, vara rätt person".

Sa den unga vältrimmade platschefen på ett av stadens gym, som som svar på mitt mail, min tafatta men ganska välformulerade förfrågan, min desperata jakt efter något att få in pengar på, velat träffa mig för ett samtal. Den enda. Av alla de tänkbara arbetsplatser jag mailat. 

Efter att ha kommit en kvart försent till vårt bokade möte. "Anna?" Sa den mycket unga vältrimmade flickan i receptionen när jag frågade efter platschefen.  "Hon gick precis ut och handlade. Skulle ni ses nu? Jag smsar henne."

Klockan var två minuter i ett, det är viktigt att vara punktlig till jobbintervjuer. Tycker jag. Men jag är ju gammal. 

Kvart över ett sveper hon alltså in, kastar en flyktig oförstående blick på mig på väntstolen och på sin mobil och går fram till receptionisten...."vaddå Anna Karin?" hör jag henne säja. Kaffepaket och en liter mjölk i handen och under armen. 

Jag känner mig oerhört tydligt obetydlighetsförklarad. Och väldigt säker på att jag inte vill jobba där. 

Men, jag kan inte bara gå (som jag känner starkt för) utan går in på ett samtal. Som alltså startar enligt ovan. 

"Jag är ju inte särskilt ung", dristar jag mig till att påpeka. Lite senare, när jag beskrivit min gedigna bakgrund inom träningsbranschen och varför jag ser mig om efter en "bisyssla". Jag har inget att förlora, jag vet redan. "Passar jag då in här, i ett ungt gäng?" 

"Ja, men jo...det gäller ju att vara rätt sort typ, vara framåt och så och trivas och sen spelar ju åldern ingen roll egentligen bara man är rätt personlighet! Man kan vara 40...ja, kanske till och med 50!"

Ja tack tänker jag, 57 på mitt 58e och inser hur fruktansvärt asgammal jag måste te mig i platschefens ögon. Närmast färdig för hemmet. 

Men det är ju så på gym, får jag veta, att det är många unga som jobbar där. Så är det bara!

(Men jag vet hur det är på Gerdahallen. Mitt gym.  Där platsar jag. Snälla Gerda, kan ni inte plocka in mig? Jag kan coacha alla pensionerade universitetsgamlingar från professorsstan. Det skulle bli bra....)

Ja, och PT kan du inte vara, du har ingen PT-kurs. Nä, det har jag inte, bara en utbildning som ligger sju nivåer högre, 30 års erfarenhet av jobbet, styrkeinstruktörskurs, kurs i motiverande samtal, kostkunskap samt egen träningserfarenhet på....närmare 40 år. 

Men ingen PT-licens och självklart fattar jag att det krävs. Anyway. Regler är regler. 

Spelar ingen roll, magkänslan är sur, fel, nej. Kan jag inte få gå snart? Jag känner mig oändligt gammal. 

"Jag hör kanske av mig om några veckor, det kan behövas en vikarie i receptionen någon gång. Jag vet inte så noga nu."

Ha. Tänker jag. Du kommer inte att höra av dig. Passa in! Sammansvetsad......snygg i tights. ..(det där sista sa hon ju inte, bara min elaka tanke.)

Detta var ett särdeles misslyckat tilltag. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig. Deppa ihop eller bara vara lättad?

2017-08-03 07:39.


Comments to the blog posting


Jag tycker att du ska ge dig själv en klapp på axeln!!
Du vågade, chansade..det är något att vara stolt över oavsett vad resultatet blir..


03/08/2017Oj, tur att inte alla gym är så där!
03/08/2017Jag tycker också du ska vara stolt, du vågade, du tog chansen, du lärde dig något av träffen. Du är mer förberedd, du vet hur det kan vara, och nästa gång kan det vara rätt, kännas rätt.
03/08/2017Tack! Jag kände mig inte direkt oförberedd. Och visst lär man sig något nytt av alla nya situationer, men jag tyckte väl i princip inte att jag betedde mig fel eller skulle gjort på något annat sätt.....mer än låtit bli att ens tänka tanken på det där gymet!
Jag har den ålder jag har och med den livserfarenheten. Jag vet ju vad den kan användas till, men kan inte begära att andra vet det! Hursomhelst vill jag inte jobba i "ett ungt framåt gäng..."!!
03/08/2017Leif: ja, eller hur! Det finns absolut andra gym ...
03/08/201724/7?
Du gjorde rätt som såg en möjlighet och utforskade den. Att du sedan inte passade in där är en sak - hur detta förmedlas en helt annan... Har du kollat med Gerda?
03/08/2017Intressant! (Actic alltså). Hade inte den bilden av dem. Visste inte att du jobbat på Gerda!
03/08/2017Styrkeinstruktör kort tid på 90-talet. Man ska nog inte dra alla Actic-anläggningar och deras personal över en kam......r
03/08/2017I högsta grad märkligt bemötande och inte ett gym jag skulle vilja varken träna eller arbeta på. Fy!
03/08/2017Ja, eller hur? Jag ville vända och gå direkt.
03/08/2017Ett ungt framåt gäng, där det gäller att passa in och inte vara för gammal.. Hjälp!! Jag skulle fly direkt! Ibland tycker jag nog att åldersdiskrimineringen/fixeringen är värre än könsdiskrimineringen nuförtiden..
03/08/2017Definitivt klappa dig själv på axeln och vara lättad. Bra gjort! (t+)
03/08/2017Låter som en parodi. Good riddance!
04/08/2017Har inte egen erfarenhet som tränare, men känner definitivt att det inte är en plats att jobba på eller ens att träna på.
05/08/2017Du kunde kanske ha ansvar för löpargrupper som utgår från ett gym. Din dubbla kompetens och lång egen erfarenhet borde vara vara eftertraktat på alla gym och starta löpargrupper ligger i tiden -;)
05/08/2017Jag har kontaktat väldigt många gym, även sådana som har löpgruppsverksamhet
06/08/2017...men ingen behöver mig. Beror säkert på att de inte har ekonomiska möjligheter till anställning, men även på att jag anses lite för ganmal. Dessutom är jag ful och gamska okarismatisk.. :-)
06/08/2017Alltså, jag har ju aldrig träffat dig IRL, men jag stora invändningar mot dina två sista påståenden. ;)
06/08/2017Ingmari, jag har träffat Anna Karin och kan bekräfta att dina invändningar är helt korrekta.
07/08/2017Ni e så snäääälla....

07/08/2017Det ante mig.
07/08/2017