Anna Karin D

Men vad ska jag göra då? Mer än att bara .....sitta här och.....

Det är tätt mellan djupdykningarna nu. Är det en postresedepression? En slags matthet i systemet i hjärnan? Uttröttade synapser? Jag har alls ingen lust, ingen geist, ingen självtillit, ingen tro på att allt kommer att fixa sig. 

Det började när vi kom hem efter resan. Det började framför allt efter mötet med chef och HR. Verkligheten rasade över mig och det finns ingen tid att skjuta upp obehagligheter längre. Det skrämmer mig. 

Hur i hela världen ska jag hitta ett jobb före första september? Som ger mig liv och lust, som inspirerar och håller mig på rätt köl? Hur ska det gå till? Man plockar inte ett jobb som man plockar äpplen från ett träd, väljer ut ett stort och smaskigt. Skippar det maskätna. 

Hurtigheter som "allt är möjligt, bara man vill tillräckligt mycket" får mig att kräkas lite. 

Har mailat ett antal presumtiva arbetsgivare, och har inte ens fått ett nej. Inget svar alls alltså. Jo, från en: ett nej. De andra verkar spamklassa mina mail. Jag är nog spam hela jag, ett mänskligt spam.

Jag vet inte hur jag ska göra, jag vet inte vad jag vill, jag vet inte vad jag kan, vad jag pallar.....jag rasar och faller, matt och svag. Jag känner mig faktiskt inte kapabel till något, hur kunde jag ens tro något sådant?

Idag sitter jag handlingsförlamad. Jag söker inga jobb, jag ringer inte pappas hemtjänst, eller hans läkare för den delen. (Göteborg tor igår, pappa till optikern, face to face med ålderdomens fasor). 

Jag orkar inte tänka på min bror. 

Men vad är alternativet? Hur lyder plan B? Var finns bakdörren, flyktvägen?

2017-07-19 13:15.


Comments to the blog posting


Vissa saker måste man bara lista ut själv, klara ut och få ordning men känslor och tankar kan man behöva få hjälp med, jag har behövt det.

Kram på dig!!19/07/2017Kram tillbaks! :-)
19/07/2017Det här är en fjuttig kommentar i ditt elände, men jag trodde att din arbetsgivare skulle ordna med åtminstone ett tillfälligt alternativt arbete? Arbetsgivaren har ett inte försumbart rehabiliteringsansvar och din arbetsgivare är ju en stor sådan. Jag önskar så mycket att allting ordnar sig för dig, på alla plan <3
20/07/2017Jo, så är det, se min förra blogg! :-)
Enligt HR är det dock inte fastslaget att jag inte klarar mitt nuvarande jobb, det krävs ytterligare intyg från min läkare för det. Hon (läkaren) tycker inte att det behövs(nåt mer intyg), och där är vi nu och alla har semester just nu. Innan det är klarlagt görs inga försök att hitta ny sysselsättning. Nytt möte 24 augusti. Då har HR fortfarande semester.
Och denna kan, enligt HR, vara vadsomhelst utan patientkontakt var som helst i hela regionen (hela skåne). Det känns väldigt osäkert för mig.
20/07/2017Jag ska åter i jobb 1 september.....
Men var? Hur? Allt hänger i luften. Dessutom är så att om man inte hittar lämplig syssla till mig, avslutas min anställning.
Det är därför jag känner att jag måste göra nåt själv.....
20/07/2017halv ironman
22/08/2017Ja! Bra idé. Behöver bara en sponsor. Och fet lön. Vågar någon satsa på en halvgammal tant som inte kan crawl?
:-)
22/08/2017