Agneta Bergman Fredrikson

Vad hände med Styrketräning?

Eftersom jag håller på med flera sporter, alla med konditions- och ganska mycket uthållighetsinriktning, så använder jag "Mina vanligaste träningsformer" på 7, 14 eller 30 dagar och utvärderar då m h a cirkeldiagrammet om jag prioriterat rätt. Jo, jag vet, jag borde ha en plan. Men, just nu så justerar jag i efterhand. 

Nu försöker jag komma igång med styrketräning. - In i gymmet, gör det jag behöver, gärna tunga explosiva övningar som involverar så många muskler som möjligt, åssa rehab/prehab när det behövs. Vad jag har haft för fokus skriver jag i kommentarsfältet. 

Jag paddlar kajak, surfski, cyklar MTB, landsväg, simmar ute och inne, springer, yogar litet och tränar gärna längdskidor på vintern (när det är snö hemma). Jag nöjer mig med kategorierna; paddling, löpning, cykling, styrketräning, yoga och längdskidor. (Om det är tävling eller tävlingsförberedande så skriver jag kanske triathlon eller multisport, men inte annars). 

Nu kan jag inte längre välja styrketräning som träningsform. Provat med styrka och fått en massa F&S-pass samt styrka-pull, styrka-push, styrka-rumpa... Men, om jag kör styrketräning för hela kroppen eller t ex tränar frivändning så passar ju inte detta. Vad ska jag skriva istället för styrketräning? Jag kör bara styrketräning för styrkans skull och skiter fullständigt i på vilket sätt, om jag tar hjälp av ett pass eller gör det själv. 

2016-11-04 10:31.


Comments to the blog posting


alternativet "Styrketräning" finns fortfarande för mig
04/11/2016Mig med
04/11/2016Jag har fått tillbaka den. Jag gick tillbaka i kalendern och letade upp ett styrkepass, som jag kopierade och sen redigerade. Skumt.
05/11/2016