Anna Karin D

Efter jobbet, före.....passet, och så senare....

Ska det kännas så här eller är det något som gått lite snett?

Är det någon som känner kompakt olust, på gränsen till rädsla,  gränsande till nästan-ångest, inför ett löppass? Som jag. Speciellt de som ska ske på vardagkvällar efter jobbet. Speciellt de som är tänkta att gå lite fort. På tid.Tanken på att ta sig fram löpande känns nästan otänkbar. Obehaglig och skrämmande. Lusten saknas. Soffan och sömnen drar.

Samtidigt - det går inte att hoppa över heller för då känns liksom allt ännu mer pest, som ett nederlag! 

Det brukar kännas bättre efteråt. Lite bättre. Men jag slingrar mig från de av mig planerade klubbintervallerna. Från de gemensamma fartpassen. De är skrämmande. Jag har undanflykter. Kroppen är seg som tuggummi. Jag flyr. Varför flyr jag?

Borde inte löpningen kännas kul? Både före, efter, och framför allt under tiden?

Nu sitter jag här i löparmundering och VILL inte. Vill inte springa. Vill inte låta bli. Kan inte låta bli. 

Vad har gått snett? HAR nåt gått snett? Det kanske ska vara så här?

.......

(Jag kom ut. Tillslut. Och det doftade vår. Jag sprang ut från staden, över åkrarna och det doftade SKÅNSK vår. Jag sprang ensam. Jag kunde inte vända hem. Det blev nitton kilometer, och det doftar vår i själen och nu är jag en annan. Det SKA nog vara så här.)

2016-04-05 16:56.


Comments to the blog posting


Lite ågren inför tuffa pass är vi många som har
05/04/2016Underbart !
05/04/2016Det ska nog vara så ja. :-)

06/04/2016Du är inte ensam om att känna så här, var och varannan gör det säkert till och från. Jag hade fått ågren om jag skulle gett mig ut på 18 km! Det är flera år sedan sist!
06/04/2016Majvi: jag hade också haft ågren om det hade varit bestämt innan att det MÅSTE bli 18 km! Tack för kommentarer! Idag har jag olustkänslor inför kvällens planerade banintervaller...
07/04/2016Jo, ofta känner jag så inför kvällspass. Varför kom jag inte iväg lite tidigare, kroppen känns inte bra, kanske bättre med en vilodag ......

Men väl ute i skogen, efter någon km känns det så härligt. Jag undrar var tvekan, rädslan kommer ifrån. Det här gör jag bara för min skull. För att det är så roligt!!!

Skönt att höra att fler har samma känsla av olust, ibland.
10/04/2016