Anna Karin D

Sommarsimning

I midsommartid slog jag till och köpte ett säsongskort på Lunds kommuns utomhusbad. Det kostade mig 450 kronor och eftersom ett engångsbad kostar femtio spänn skulle det alltså betala sig efter nio gånger.

Mycket bra, tänkte jag belåtet och optimistiskt. Sommaren är ju evig. Här ska simmas och kortet tjänas in med råge. Hur lång är en sommar? I juni är den evighetslång. En uttänjd tidsrymd, en lång rad dygn innehållande många fler timmar än de normalt har, i januari till exempel, då dygnen i stort sett består av natt. En tid då man hinner hur mycket som helst. 

Allt man inte hann förra sommaren till exempel.

Jag köpte mig ett par simglasögon. Nu, när fötterna ändå inte riktigt håller måttet för löpning tänkte jag lära mig simma mer på riktigt. Inte bara svanhalsvarianten. Bröstsim förvisso, något annat hade väl varit att ta sig vatten över huvudet (hoppsan), men ändå med kraft och stil och rätt andning och doppat huvud. 

(Triathlon. Tanken finns.)

Veckan efter midsommar begick jag glasögonpremiär. Jag såg inte mycket. Jag vågade inte doppa huvudet trots dem. Jag hade ringmärken och (värre) påsar (än vanligt) under ögonen en stor del av dagen. Det kändes som ögonen tryckts ut en bit. Ur sina hålor.

Det måste vara åldern. Eller så är det något skumt med mina ögonhålor?

Jag gav dem ytterligare några chanser nästföljande vecka, men de satt, ska jag väl erkänna, mest i pannan. Där de åstadkom svårbemästrade ringar i huden, inte snyggt.

Känslan av ögon uttryckta ur hålorna intensifierades och hur jag än meckade och ställde in ville det inte bli bra. Ska man blunda när de sätts på plats? 

Eller hålla ögonen vitt uppspärrade? Då går de inte att stänga sedan vilket gör blinkningar omöjliga och det hela blir aningen obehagligt.

Plötsligt var det juli! Och inte bara juli utan mitten av juli! 

Och sommaren, den eviga och långa och gränslösa, är inte evig. Det kommer som en chock vartenda år. Jag lär mig aldrig. Jag vill aldrig lära mig. 

Semestervecka, bortrest. Ingen simning. Liten panik kände jag väl här, eller kanske inte panik, men jo....jag ville nog ändå. Åtminstone 10 pass, så att jag kan känna en viss tillfredsställelse med att jag gjort en smart investering. För även om teknikträningen gått åt pipan så kanske jag får en fin och fast överkropp?

(Och slipper slänga 450 kronor i sjön, haha, min snåla.....)

Ja, eller nåt. Kul är det inte med de där längderna (hur många meter var det nu? Åttahundra? Eller nio?), det där kaklet, det där kryssandet mellan de makliga pratande pensionärssimmarna och plaskbarnen, det ska villigt erkännas.

Åtminstone två pass i veckan, herregud det ska väl inte vara omöjligt!

Plötsligt är det mitten av augusti. Plötsligt är semestern slut. Plötsligt är säsongen slut. På badet, alltså.

(Är det inte lite tidigt? 17 augusti, visst är det sommar kvar efter det?)

Sista veckan ger jag järnet! 

Jag har simmat i går och jag har simmat idag. Nio gånger allt som allt. Skamgränsen nådd alltså, men nu har f-n flugit i mig. Det är många dagar kvar till den sjuttonde....en, två..tre....

Jag har simmat intervaller, det har skojat till det hela något. Jag har kombinerat med löpning och styrketräning. 

Jag simmar med solglasögon.

Precis som de silverhuvud som guppar runt omkring mig, och håret är bara lite blött.

(Men NÄSTA sommar ska jag...!)

2014-08-12 14:58.


Comments to the blog posting


juni, juli, augusti är sommarmånaderna har jag fått lära mig :-)
12/08/2014Jag börjar inte jobba förrän den 1:e september igen, så sommaren varar *minst* tills dess! :-)
12/08/2014De argumenten köper jag. Men det hjälper nog ändå inte - enligt mitt badkort är säsongen slut 17 augusti. 18e är det höst... :-(
12/08/2014Då har du ju ändå fått valuta för pengarna. 9 simpass är mycket bättre än inga alls! Tycker att du borde lägga lite pengar på ett par simglasögon som sitter bra också, då blir det lite, lite roligare...
12/08/2014Men det är inga i budgetklassen jag köpt ju....
12/08/2014Rolf har rätt, juni, juli och augusti är sommarmånader. Helt klart! Protestera, ring Lunds Kommun! :-)
12/08/2014Och jag vill se dig med dina simglasögonen på :-)
Tack för din blogg, ger mig en glädjestund, helt klart!

12/08/2014Alltid underhållande att läsa det du skriver! Jag hade velat komma upp i minst 11ggr. för att känna mig nöjd med kortköpet;)) full vluta för pengarna! Det hinner du!
12/08/2014Jag har tidigare år klagat på den korta säsongen på Källbybadet, och fått till svar att det är samma personal som arbetar på Högevall som på sommaren är på Källby, och av någon outgrundlig anledning så måste de öppna Högevall i samband med skolstart för att skolorna ska kunna bedriva simundervisning (fråga mig inte varför de inte kan simma på Källbybadet istället). Jag har simmat två gånger på hela sommaren, så i jämförelse med mig så är du jätteduktig! :-) Kanske, kanske tar jag mig iväg till morgonsimningen kl 7 imorgon bitti.
13/08/2014I Sandby har de öppet längre och de stackars skolbarnen tvingas simma ute oavsett väder och temperatur, medan gympalärarna står på land med dunjackan på. :-)
13/08/2014Mitt säsongskort ska ju funka i hela Lunds kommun - men är stämplat med slutdatum....17 augusti. Jag är nu lite less på simning. Idag blev det inget, varit i Göteborg. Blir det 10 pass får jag nog vara mer än nöjd!
13/08/2014